Hoe kan ik voldoende ruimte creëren voor interactie met kinderen?

Nieuws

23 - 01 - 2015

Rabbijn Soetendorp op De Kempel in Helmond

Rabbijn Soetendorp op De Kempel in Helmond

HELMOND – Rabbijn Awraham Soetendorp kwam woensdag naar Hogeschool De Kempel in Helmond. Hij gaf een college én was de gast bij de eerste Pabo College Tour.

Het was zijn eerste optreden in het openbaar na de aanslagen in Parijs. “Ik vroeg me plotseling af hoe het is om met een keppeltje op met de trein te reizen. Was me daar ineens meer van bewust, zonder dat ik angst voelde.”

De derdejaars leerkrachten-in-opleiding luisterden ademloos naar de inleiding van de rabbijn, die het belang van hoop benadrukte: “Toen mijn vrouw en ik in 1943 op enkele honderden meters van elkaar werden geboren in bezet Amsterdam, was de kans ‘nul’ dat wij ouders en grootouders zouden worden. Nu hebben we twee dochters en zeven fantastische kleinkinderen. Ga nooit over op verveeld te zijn”, hield hij de studenten voor.

De rabbijn gaf aan dat hij niet heeft meegelopen met de demonstratie in Parijs. “Ik vond het moeilijk om mijn vrouw op dit moment alleen te laten. Ook ik werd meegetrokken in de boosheid, maar kon me later herstellen.”

Soetendorp had nog een boodschap: “Kwaad is besmettelijk. Goedheid is, godzijdank, ook besmettelijk.”

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief voor al het CEPM nieuws in je mailbox.